Home Acupunctuur Leiderdorp en Leiden Belfor

Acupunctuur Leiderdorp - Leiden | Praktijk Belfor

Naar contact informatie

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en de nek gespannen zijn. Hierdoor neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af en dat veroorzaakt een zeurende pijn. Deze pijn kan een paar uur duren maar ook een paar weken.

Bij migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Aan een aanval gaan vaak verschijnselen vooraf, zoals misselijkheid overgeven, tintelingen voelen en flitsen zien.

Met acupunctuur is het heel goed mogelijk de hoofdpijn te behandelen. Migraine zal sterk reduceren en spanningshoofdpijn kan geheel verdwijnen

Acupunctuur en chronische hoofdpijn of migraine

Acupunctuur is een goed en kosteneffectief middel voor mensen die lijden aan chronische hoofdpijn of migraine. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers in het British Medical Journal. Uit hun

onderzoek blijkt dat hoofdpijnpatënten die acupunctuurbehandelingen ondergingen, niet alleen minder vaak hoofdpijn hadden, maar dat ze ook minder vaak medicijnen gebruikten. Bovendien stapten ze minder snel naar een dokter dan de mensen die van de reguliere behandeling gebruik maakten.

(SP!TS 17 maart 2004)

Hoofdpijn

Terug naar Indicaties

Acupunctuur bij hoofdpijn

Spanningshoofdpijn en migraine