Home Acupunctuur Leiderdorp en Leiden Belfor

Acupunctuur Leiderdorp - Leiden | Praktijk Belfor

Naar contact informatie

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Waar helpt acupunctuur bij?

In China werd acupunctuur ingezet om gezondheidsklachten te voorkómen; de arts werd betaald als de patiënt gezond bleef! In het Westen zien we gewoonlijk pas een arts of behandelaar als we al klachten hebben. Een acupuncturist zit helaas vaak nog verder in het traject; ik zie patiënten dikwijls pas als deze al geruime tijd met gezondheidsproblemen rondlopen.

Mensen consulteren een acupuncturist als zij last hebben van fysieke of emotionele klachten. Omdat acupunctuur een behandelvorm is die met Qi (levensenergie) werkt, heeft de behandeling ook een gunstig effect op vermoeidheidsklachten zoals bijvoorbeeld een burn-out.

Bij welke aandoeningen wordt acupunctuur gebruikt?

Acupunctuur en littekens

Acupunctuur kan bij tal van aandoeningen verbetering en zelfs genezing opleveren. De indicaties voor acupunctuur zijn divers bijvoorbeeld; pijnklachten, slaapproblemen, hooikoorts, hoofdpijn en huidproblemen. De WHO schrijft het positieve effect van acupunctuur toe wel bij tal van verschillende aandoeningen.

Na een operatie komt het voor dat een litteken niet goed, niet mooi of niet snel genoeg herstelt. Acupunctuur heeft een hele goede invloed op genezing van littekens. Ik combineer de behandeling vaak met het gebruik van zijde (©acusilk), wat heel goed helpt om littekens te herstellen. Deze behandelvorm vindt haar oorsprong in de therapie van Christel Heideman

Bij welke aandoeningen kan acupunctuur succes hebben?