Vergoeding acupunctuur in 2021

Wil je in 2021 gebruik gaan maken van acupunctuur bekijk dan of jouw zorgverzekering de behandelingen vergoedt. Acupunctuur kan je ondersteunen bij het verminderen of oplossen van klachten zoals bijvoorbeeld; pijnklachten, inslaapproblemen of overgangsklachten. De vergoedingen zijn weer vrijgegeven en acupunctuur wordt nog steeds (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De kosten van de behandeling gaan dus niet ten koste van je eigen risico.

Wanneer wordt acupunctuur vergoed?

De meeste zorgverzekeraars dekken deels de kosten van een acupunctuurbehandeling. Als voorwaarde geldt dat ik lid ben van een erkende beroepsvereniging. Voor mij is dit de Nederlandse Vereniging voor acupunctuur, de NVA. Hier vindt u het vergoedingen overzicht. 
Zorgverzekeraars vallend onder VGZ-verzekeringsgroep geven alleen vergoeding als de behandelaar opgenomen is in de zorgvinder/zorggids/zorgzoeker van betreffende verzekeraar. Ik ben als acupuncturist opgenomen in zorgzoeker, zodat de kosten voor de acupunctuurbehandeling door mij gegeven voor jou deels is gedekt.
Hou er rekening mee dat Interpolis alleen behandelingen vergoed gegeven door arts-acupuncturisten.

GEzondheidszorg acupunctuur Belfor 
Wist je dat jouw aanvullende verzekering en je basisverzekering niet bij één zorgverzekering hoeft onder te brengen?

Je moet er iets meer moeite voor doen, maar het kan je enkele euro’s per maand schelen. 

Vergoedingen

Op de website van de Zorgwijzer vind je een overzicht van zorgverzekeraars die in hun aanvullende verzekeringen acupunctuur vergoedt.
Op de website van Independer  vind je een handig overzicht van de ">zorgpremies per maand. (even naar beneden scrollen)