Angst en Piekeren

Angst en piekeren spelen de hoofdrol

Dat angst en piekeren bij mensen zo duidelijk aanwezig waren had ik niet gedacht

Acupuncturisten mogen weer aan het werk, samen met andere contactberoepen. Dus op 11 mei kon ik als acupuncturist nadat ik mijn deuren weer mocht openen en weer aan het werk kon, samen met andere contactberoepen. Dus op 11 mei kon ik als acupuncturist weer na 8 weken aan de slag.
Blij? Nee niet blij, wél opgelucht omdat zo een grote financiële zorg afneemt.
Maar naar mijn mening was het net iets te vroeg omdat het virus nog op de loer ligt.

Angst, niet zichtbaar, maar wel voelbaar

De noodzaak om weer te gaan werken werd mij snel duidelijk toen ik bij de eerste cliënten weer de pols voelde. Het “voelen van de pols” is een belangrijke diagnostische methode binnen de acupunctuur. Hiermee kan ik bepalen hoe het energetisch met iemand gesteld is. Want daar gaat het om bij acupunctuur: “energie”. Zaken komen voor mij zo aan het licht die aan de oppervlakte niet altijd zichtbaar zijn.

Piekeren

Er zijn verschillende energieën die worden gepolst. Vanuit de elementenleer zijn er vijf energieën die een belangrijke rol spelen. De energieën hout, vuur, aarde, metaal en water zijn een belangrijke basis binnen de acupunctuur.
In corona-tijd springt één van deze energieën eruit: de aarde-energie. Het viel mij op dat deze op mijn eerste werkdag, bij iedereen verstoord was. Hoofdzakelijk komt dit door zorgen maken en piekeren. In deze corona-tijd niet heel verwonderlijk.

Aarde-energie zorgt ervoor dat processen blijven lopen, dat overgangen soepel plaats kunnen vinden.

Verstoring hiervan veroorzaakt dat zelfs simpele processen in het lichaam niet lekker meer lopen.

  • Je komt bijvoorbeeld wat moeilijker van de bank af
  • Je wilt graag iets gaan ondernemen maar de geen  drive ontbreekt
  • Een spier- of peesblessure, wat normaal gesproken vanzelf herstelt, komt en gaat.
  • Inslapen is slecht en je wordt regelmatig s’nachts wakker.

Stress moet je ook niet onderschatten

Stress-Geralt-Acupunctuur

Wat ook naar voren kwam tijdens mijn eerstewerkdag, was dat de energie van de nier onder druk staat. Stress is vaak de hoofdoorzaak en onderliggende angst moet niet worden overschat. Omdat de corona-tijd al wat langer duurt gaat dit een probleem worden.

Het uit zich vaak als

  • Onrust in je lijf, alsof je steeds “aan staat”
  • Je hebt een hoge ademhaling
  • meer duizeligheid en wat spanning op de borst
  • Je gaat slechter slapen, vaak gepaard met dromen.

Zolang de dromen geen nachtmerries zijn, is dat geen probleem. Vaak ben je de gebeurtenissen van overdag aan het verwerken tijdens het dromen. Onrustiger slapen kan je wel op den duur gaan opbreken.

Verlaag de chronische stress

Bepaalde situaties geven constante of chronische stress waardoor de balans in het lichaam en de geest verstoord raakt. Chronische stress, wat een constant hoog adrenaline niveau veroorzaakt, is een grootverbruiker van vitamines en mineralen in je lichaam. Dit zal je goed moeten ondersteunen met goede voeding. Het gebruik van extra mineralen en vitamines is soms echt nodig. Combineer dit met rustige beweging, zoals bijvoorbeeld wandelen en ga op tijd naar bed. Je zal merken dat jouw gevoel van “aan staan” verdwijnt.

Acupunctuur doorbreekt de vicieuze cirkel
Acupunctuur doorbreekt de vicieuze cirkel van de verstoorde energie. Het verlagen van de stress zal makkelijker gaan en je zal merken dat je fysieke klachten afnemen.
Acupunctuur maakt dan net dát verschil zodat je weer opveert.

Heb je een steuntje in de rug nodig?
Via de online agenda kan je weer een afspraak inplannen of mail mij.