Acupunctuur Belfor

Acupunctuur, helpt het ook bij hoesten?

Acupunctuur, helpt het ook bij chronisch hoesten?

Yin en Yang Acupunctuur Belfor

“Acupunctuur is toch iets met naalden?”, “Is dat niet iets met Yin en Yang en zo?” of “helpt het ook bij chronisch hoesten?” Dat soort vragen krijg ik regelmatig, als ik vertel dat ik acupuncturist ben. Maar acupunctuur is (en kan) veel meer dan dat! En werkt het ook echt, is dan vaak de volgende vraag. Jazeker, en óf deze oude geneeskunde werkt!
Je lichaam krijgt extra hulp om de balans weer te herstellen.

Voorkom verergering van klachten

Realiseer jij je eigenlijk wel wat een prachtige machine ons lichaam is? Ongemerkt lost ons lichaam problemen op als er iets misgaat. En meestal gaat dat goed. Maar als het probleem chronisch wordt, zoals bij chronische stress bijvoorbeeld, dan heb je wat extra hulp nodig. Acupunctuur dus. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Zonder chemische middelen en op geheel natuurlijke wijze. En het mooie is, door goed te onderzoeken wat er met je aan de hand is en vervolgens een paar naaldjes te plaatsen die je niet of nauwelijks voelt, kan ik met behulp van acupunctuur die balans weer herstellen. En opeens is het lichaam dan wél in staat om de gezondheidsklacht op te lossen. Soms gebeurt dat bijna direct en soms heeft je lichaam daar even de tijd voor nodig. Maar feit is dat de klachten worden opgelost, of in ieder geval worden ze minder of voorkomen we met een acupunctuurbehandeling verergering van de klacht.

En wég is de hoest!

Regelmatig behandel ik gezondheidsproblemen waar iemand al maanden en vaak ook al jaren mee rondloopt.  En een patiënt die bijvoorbeeld hoestend bij me binnen kwam, zegt dan na een paar behandelingen al gauw: “Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb opeens veel minder pijn en ik hoest ook niet meer.” Dan denk ik stilletjes: tja… en dan lach ik vriendelijk. Met meer dan 25 jaar ervaring is het voor mij geen vraag meer hoe het komt. Acupunctuur helpt gewoon!