Hooikoorts

Geeft hooikoorts jou ook jeukende of tranende ogen? Heb je soms ook last van een jeukend gehemelte? Nies je per dag extreem veel? Rondzwervende plantendelen zoals pollen bijvoorbeeld, geven bij jou een allergische reactie. Het valt onder de noemer hooikoorts of allergie.
Het weefsel in je neus of longen en keel raakt geïrriteerd of licht ontstoken. Als reactie hierop gaat je lichaam koelen en dat doet het met water. Vandaar die tranende ogen of loopneus. De jeuk in je gehemelte is een andere reactie op de allergenen, pollen of huisstofmijt.

Helpen jouw medicijnen bij de hooikoorts klachten?

Gebruik je medicijnen tegen de hooikoorts? Lost je probleem zich dan volledig op of moet je de medicatie gedurende het hele hooikoorts seizoen blijven gebruiken? Overweeg dan eens acupunctuur.
Deze geneeswijze behandelt klachten vanuit een andere invalshoek.

Qi

Yin en Yang Acupunctuur BelforAls acupuncturist denk ik in energieën. Qi is een belangrijk concept binnen de Chinese geneeskunde. De Qi gaat door al de weefsels en organen in het lichaam. Door met Qi te werken krijgt het lichaam hulp om niet goed lopende processen op te lossen. In het geval van allergie, zoals bij hooikoorts, word je immuunsyteem versterkt zodat je veel minder heftig, of minder snel op “indringers” zal reageren.

Werken aan de oorzaak van je klachten

Daarnaast behandel ik met acupunctuur niet alleen je symptomen maar óók de verstoring in je lichaam die de symptomen veroorzaken. De Qi die bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor je immuunsysteem kan om verschillende redenen niet goed meer werken. Ik zal dan die verstoring opzoeken en dát behandelen. Zo werk ik aan de oorzaak van je klachten én gelijktijdig aan de symptomen.

Wat levert het je op

Acupunctuur levert je daarom gezondheidswinst op;
Je komt het hooikoorts seizoen beter door omdat je minder klachten hebt
je hebt minder medicijnen nodig
of je hebt helemaal geen last meer van bijvoorbeeld die jeukende rode ogen

Nog steeds vragen over acupunctuur?

Twijfel je nog steeds of je via een andere weg een oplossing gaat zoeken voor je klachten? Durf je de afspraak met mij nog niet te maken? Veel mensen stellen mij vaak dezelfde vragen over acupunctuur. De antwoorden op deze vragen heb ik voor je op een rijtje gezet in een pdf “wat je nog meer wilt weten over acupunctuur”. Lees dat eens door.

Als acupuncturist heb ik ruime ervaring met het behandelen van allergieën en hooikoorts. Wil je meer over mij en mijn werkwijze weten én wat achtergrond informatie kijk dan naar deze video.


In onderstaande video vertel ik hoe ik werk en geef ik iets meer informatie over het polsvoelen en de naaldtechniek.