Home Acupunctuur Leiderdorp en Leiden Belfor

Acupunctuur Leiderdorp - Leiden | Praktijk Belfor

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Naar contact informatie

Sport en blessures

Acupunctuur Leiderdorp en Leiden bij pijn

Volgens de visie van de acupunctuur is het belangrijk dat  energie, Qi, vrij kan bewegen. Op het moment dat deze wordt geblokkeerd dan uit zich dat eerst in pijnklachten. Overbelasting van ons bewegingsapparaat kan een reden zijn dat de Qi niet meer goed beweegt. Dit zie je bijvoorbeeld bij een zweepslag in de kuit,¬† acute rugklachten (spit), bij een tendinitis (tenniselleboog) of polsklachten door bijvoorbeeld te lang gebruik van de computer muis.


Het weefsel raakt beschadigd, Qi kan niet meer vrij bewegen waardoor pijn ontstaat door een ontsteking. Vergelijk het met een composthoop van tuinmateriaal. Laat je alles op een hoop liggen dan gaat het broeien. In ons lichaam uit dat broeien zich in een ontsteking. De situatie is dan al verergerd.

Rugklachten

RSI

Acupunctuur werkt niet alleen goed bij dit soort pijnklachten maar ook bij andere onbegrepen pijn klachten, of bij pijn door reuma, artitis omdat het werkt op het bewegen van de Qi. Afvalstoffen worden daardoor beter afgevoerd en zo kan het beschadigde weefsel door betere doorbloeding worden gevoed zodat herstel veel sneller gaat.


Is er sprake van heftige acute pijn dan moet je niet wachten met het starten van de acupunctuur behandeling. Is er n.l reeds sprake van een ontsteking dan zal de behandeling langer tijd nodig hebben. Ontstekingsremmers remmen de ontsteking maar lossen lang niet altijd het werkelijke probleem op. Acupunctuur doet dat wel.

Terug naar Indicaties

Acupunctuur bij Pijnklachten

Peesontsteking slijmbeursontsteking overbelasting