Acupunctuur Belfor

Wanneer wordt acupunctuur toegepast?

Het werkt goed bij pijn!

Een acupuncturist wordt  geconsulteerd als mensen last hebben van fysieke of emotionele klachten. Het is een behandelvorm dat met Qi (levensenergie) werkt waardoor het breed kan worden ingezet. Bij klachten kan je bijvoorbeeld denken aan vermoeidheidsklachten zoals bijvoorbeeld een burn-out, pijnklachten, hooikoorts of chronische hoest. Doorgaans is het effect van de behandeling hierop positief.

De meeste mensen die bij mij komen hebben vaak al langere tijd klachten. Onderzoeken en verschillende behandelingen lijken niet aan te slaan waardoor acupunctuur een volgende logische stap lijkt om te proberen. Als de westers medische benadering geen uitkomst meer biedt dan is acupunctuur een goede optie. In veel gevallen zie ik dat er wèl verbetering is.

Medicatie afbouwen

Griep Acupunctuur Belfor

Soms wordt deze behandeling ook ingezet als men minder of helemaal geen medicijnen meer wil gebruiken. De medicijnen vervangen door acupunctuur kan heel geleidelijkaan gebeuren. Als dàt lukt dan kan op den duur zelfs de acupunctuur behandeling worden afgebouwd. Natuurlijk is dit niet bij elke ziekte mogelijk, bij acute, ernstige en levensbedreigende ziekten zijn medicijnen een noodzaak. Verandering van medicatie moet ook altijd gebeuren in overleg met de arts of specialist.

Op Npo is er een aflevering van dokers van morgen over hoofdpijn en migraine. Daarin is een onderwerp waar men, onder begeleiding, stopt met pijnmedicatie. Wat zou het prachtig zijn geweest als acupunctuur een onderdeel in dit traject geweest zou zijn. Het afbouwen van de pijn medicatie zou in sommige gevallen wat dragelijker kunnen zijn met acupuctuur erbij. Het zou prachtig zijn als een specialist of andere wetenschappers dit ook zouden onderzoeken.

Maar ook bij andere aandoeningen werkt het ondersteunend

Bijvoorbeeld: ondersteuning bij vruchtbaarheidsbehandelingen, Ivf. Of als de bevalling niet opgang komt, dan geeft acupunctuur het extra zetje. Of je hebt een litteken dat niet goed geneest. Acupunctuur kan net dàt verschil maken.